Névjegy

Borenszki Ervin vagyok. 1958-ban Balassagyarmaton születtem, családom, barátaim-közös múlt és közös jelen- e hányatott sorsú vidékhez köt. Születésem óta itt élek. Itt ismertem meg feleségem, aki tanár, a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatója Három gyermekünk született. Balázs és Blanka elvesztése fölötti fájdalmunkon hitünk, és egymás szeretete segített át bennünket. Ádám fiunk 24 éves egyetemista.

Az általános iskolát szülőfalumban, Nógrádszakálban, e gyönyörű fekvésű Ipoly-menti faluban kezdtem, majd Ludányhalásziban fejeztem be. Mezőgazdasági gépész szakmát és érettségit Balassagyarmaton szereztem. Itt döbbentem rá hová is születtem: milyen gazdag múltról mesél a Palócföld, a mi szűkebb hazánk.

A középiskola elvégzése után a Magyarnándori Állami Gazdaság szécsényi kerületében helyezkedtem el. Munkásemberként, munkásemberek között megtanultam, mit jelent értéket teremteni, milyen gyötrelem az, ha az egész évi megfeszített munkával olykor nincs arányban az eredmény, a termés.

Munka mellett képeztem magam, a Pécsi Egyetemen diplomáztam. A gazdaságban, az ifjúsági mozgalomban szerzett tapasztalataim  abban erősítettek, hogy az emberi kapcsolatok minősége, a szolidaritás, az egymásért való tenni akarás és felelősségvállalás segíthet bennünket abban, hogy boldoguljunk. A közösségben, közösségért végzett munka élménye, szeretete vitt a közéletbe és tart ott a mai napig.

1994-2002-ig a Parlament szakértőjeként megismertem a törvényalkotó munka alapjait és választókörzetünk mindennapi életét. 2002-től a Nógrád megyei Önkormányzat alelnökeként azért dolgoztam , hogy városaink, falvaink fejlődjenek. 2006-ban az MSZP megyei listájáról lettem országgyűlési képviselő. Nekem nem ” térkép e táj” és nem gyermekkori emlék volt a vidéki lét. Ismertem a választókerület tájegységeinek –Karancs-völgy, Szécsény és környéke, Belső-Cserhát, balassagyarmati kistérség-, településeinek helyzetét, az emberek gondjait.

A nagypolitika dzsungele helyett – tekintettel a szavazók 46 %-ára, akik 2006-ban kitűntettek bizalmukkal – a több munkával járó helyi képviselői tevékenységet választottam. Közös munkánk sikerét sok-sok szép eredmény hirdeti. Pár év alatt – alapvetően uniós pénzből - annyi mindent sikerült megvalósítani közös terveinkből, amennyi saját erőnkből csak egy emberöltő alatt sikerülhetett volna. Soha annyi út, járda, iskola, óvoda, orvosi rendelő, ravatalozó, szociális intézmény nem újult meg a településeinken, mint a2006-2010 közötti években. Ráróspusztánál és Szécsény-Pösténypusztánál felépültek az új Ipoly hidak, kistérségi járóbetegellátó központ, iskola, óvoda, városközpont épült, újult meg Szécsényben.

A megnyert pályázatok nyomán szinte minden községben van falubusz, kisvállalkozások keltek életre, faluközpont , templom  újult meg, turisztikai fejlesztés indult el ezekben az években.( Erről mindenki meggyőződhet, láthatja, szemben a tönkretették az országot hazugságával)

A 2010 utáni időszakban sajnálatos módon a biztató fejlődés lelassult, a közösségi fejlesztések ritkulása mellett az 1millió új munkahely ígéretéből itt sem lett valóság. Soha ennyi szegény, kilátástalan emberrel nem találkozhatunk, mint most. A képzett fiatalok, törekvő emberek kénytelenek itt hagyni szülőföldjüket, ha boldogulni akarnak.

 A kormányváltó összefogás jelöltjeként az a célom, hogy élhetőbbé, gyarapodóbbá váljon közös otthonunk, a Karancs-völgy, Szécsény, Balassagyarmat, Rétság térsége. Ahol mindenki számára van helyben munka, tisztességes jövedelem, a kisvállalkozások növekedhetnek, ahol járhatóak az utak, jó a közbiztonság, színvonalas az egészségügy, ahol az időseknek több megbecsülés, a gyerekeinknek pedig minőségi oktatás és több esély jut.

Ahhoz kérem az Ön támogatását, hogy tegyünk együtt a változásért! A választáson tegyünk egy X-et a kormányváltó összefogás jelöltje és listája mellé, hogy folytatódhasson szülőföldünk fejlődése és munkámat, tapasztalataimat a közösség szolgálatába állíthassam.

KORMÁNYVÁLTÁSÉRT, SZÜLŐFÖLDÜNKÉRT!

                                                                                               

                                                                                                            Borenszki Ervin